Schilders Weesp

Je woonkamer veranderen van kleur. Waar houd je rekening mee?

Je woonkamer veranderen van kleur. Waar houd je rekening mee?

Je woonkamer verven in een andere kleur kan mooi zijn. Je doet dit om het een andere sfeer te geven dan je eerder hebt gehad. Het kan ook zijn dat je eens wat anders wil. Als je de woonkamer wilt veranderen van kleur kun je dat zelf doen of laten doen door een schilder. Waar moet je dan rekening mee houden?

Je woonkamer groter laten lijken

Als je de woonkamer wilt veranderen van kleur, is het belangrijk om te kiezen voor lichte kleuren. Het gebruik van donkere kleuren zorgt ervoor dat de woonkamer kleiner lijkt. Lichte kleurtinten zijn perfect om je woonkamer groter te laten lijken.

Hoe kies je de goede kleuren uit voor de woonkamer?

Een woonkamer moet rust uitstralen net als de slaapkamer. Je kiest dan voor de warme kleuren. Voor de rustgevende werking kun je kiezen voor de donkere tinten. Een donkere tint blauw. Deze kleur is van nature rustgevend. Je kunt ook kiezen voor harmonieuze kleuren. Je kunt dan denken aan geel en groen of blauw en paars, maar ook geel en oranje doen het perfect in de woonkamer.

Als je deze kleuren gebruikt in de woonkamer, kun je deze het beste combineren met lichte en neutrale tinten. Denk hierbij aan ecru, wit of grijs. Je woonkamer wordt door de combinatie niet te bont. Wil je een donkere accentkleur op je muur in de woonkamer, let er dan op dat je een muur kiest waar het licht op valt. Je zou ook een lichtere variant van de gewenste kleur kunnen nemen.

Frisse blauwe kleuren en rustige aardetinten werken goed op je woonkamer muur. Het zijn lichte en natuurlijke tinten. Blauwe muren zorgen voor de rust en het evenwicht. In combinatie met een grijze kleur blijft het neutraal, maar ook heel rustgevend. De neutrale grijze kleur is mooi te combineren met een verwassen zeegroen, een zacht blauw, een mossig groen en zwart.

Grijs is een goede basis voor de muren

De kleur grijs is de basis voor elke muur in de woonkamer. Of het nu een minimalistisch grijs is of een klassieke kleur grijs. Je kunt de grijze kleur mengen met andere kleuren zodat het sfeer uit straalt. Zoals al gezegd met blauw, zeegroen, en zwart is het goed te combineren. De kleuren wit, mosterdgeel en oudroze passen ook goed bij het grijs.

In het kleurenpalet kun je het beste lichte en donkere kleursoorten opnemen. Neem niet teveel grijze tinten want die bieden alleen het contrast. Ben je van plan om veel grijze tinten te kiezen, vul deze aan met tenminste een levendige kleur voor het accent en felle tinten vul je aan met een neutrale kleur.

meer te weten komen

overleggen

buitenschilder

binnenschilder