Schilders Weesp

Wat bespreek je met de schilder voordat hij komt schilderen?

Wat bespreek je met de schilder voordat hij komt schilderen?

Als je een schilder wilt laten komen heb je natuurlijk altijd vragen waarop je een antwoord wilt. Je wilt weten waaraan je toe bent voordat de schilder in en rondom je huis gaat schilderen. Welke zaken je kan bespreken met de schilder zetten we voor je op een rij.

Hoe wordt de prijs berekend van een schilder?

Er zijn schilders die werken met een vaste prijs, een richtprijs of een uurtarief. Het beste is een schilder die werkt met een vaste prijs. De prijs is dan inclusief de materialen en de voorrijkosten. Je weet dan waar je aan toe bent wanneer je de schilder laat komen. Je weet meteen de prijs die je moet betalen voor je schilderwerk.

Een schilder die werkt tegen een uurtarief is ook mogelijk. De materiaalkosten en voorrijkosten worden meestal apart berekend. Met een schilder die werkt tegen een uurtarief krijg je het totale bedrag pas te horen nadat het werk volledig is gedaan.

Een schilder die werkt met een richtprijs is niet de beste keuze omdat de eindprijs pas op het einde wordt vastgesteld. Je kunt met de schilder bijvoorbeeld bespreken op welke manier hij zijn prijs vaststelt. Een vaste prijs geeft in ieder geval meer zekerheid en je weet waar je aan toe bent.

Extra zaken die belangrijk zijn in een offerte

Je bent op zoek naar een schilder en vraagt naar een offerte zodat je een goede beslissing kunt maken. Staan de volgende zaken in de offerte dan is er minder kans op misverstanden.

  • De materialen die een schilder gebruikt (alle soorten materialen)
  • Hoeveel lagen wordt er geverfd
  • Herstelwerk (houtrotplekken of dichtmaken van naden en kieren bijvoorbeeld)
  • Een begin en einddatum van de klus

Is er garantie op het schilderwerk

Je kunt aan de schilder vragen of die garantie biedt op het schilderwerk. In principe wordt voor het schilderwerk 2 jaar garantie gegeven voor het buitenschilderwerk. Er zijn schilders die bieden een aflopende garantie op het schilderwerk. Je krijgt aan het begin dan een garantie van 5 jaar en dan wordt die afgebouwd na twee jaar.

Als je een schilder kiest die goedkoper is, dan kun je vragen of de garantievoorwaarden dan ook hetzelfde zijn. Je kunt erop letten of de algemene voorwaarden van de schilder in de offerte zijn aangebracht.

Het is niet alleen belangrijk dat de garantie er goed in staat maar ook is het goed om te weten bij wie je terecht kunt bij geschillen. In de algemene voorwaarden staat vaak beschreven hoe een betaling is geregeld. Soms kan het zijn dat je een gedeelte vooraf moet betalen of dat je moet betalen tijdens of na afloop van de werkzaamheden.

meer te weten komen

woonkamer

buitenschilder

binnenschilder